Antibiotikus orrcsepp, VIBROCIL oldatos orrcsepp - Gyógyszerkereső - Hábeckekszer.hu

antibiotikus orrcsepp

Várólista A nátháról Gyermekkorban az egyik leggyakrabban előforduló betegség a nátha.

antibiotikus orrcsepp népi gyógyszer a szóda

Az észlelt tüneteket legtöbbször vírusok okozzák, ezek a kórokozók cseppfertőzéssel terjednek. Különösen kedvez a fertőzés terjedésének a környezet hőmérsékletváltozása- a hirtelen felmelegedés, a zsúfolt, meleg helység, a gyermekközösség.

Orrdugulás: spray, vagy orrcsepp?

Mit észlel a szülő? Bágyadtságot, étvágytalanságot, vízszerű orrfolyást, köhécselést a hátsó garatfalon lecsurgó váladék miatt.

a dohányzásról való leszokás tippei segítenek mint száz százalékos leszokás a dohányzásról

Csecsemők esetében gyakran tapasztalhatunk etetési nehezítettséget- ennek oka, hogy ebben az életkorban csak orrlégzés van, ami viszont a felszaporodó váladék miatt gátolt. Ezért elsődleges feladat az orr kitisztítása. Ameddig a gyermek nem tud megbízhatóan orrot fújni, a szülő feladata eltávolítani a váladékot. Otthoni körülmények között, ezt az erre rendszeresített, patikában kapható orrszívó- porszívó segítségével lehet megoldani. Ennek a menete a következő- először a gyógyszertárban kapható tengeri sót tartalmazó orrsprayvel fellazítjuk a váladékot, majd leszívjuk a gyermek orrát, azután mindkét orrlyukba cseppentünk egy- egy csepp orrcseppet, csak ezután próbáljuk megetetni vagy itatni a gyermeket.

Orvos válaszol

Az orrcseppet az orvos javasolja, vagy írja fel receptre. Amennyiben fiziológiás sós orrcseppentést javasol és antibiotikus orrcsepp nincs módunk a gyógyszertárban megvásárolni, otthon is elkészíthetjük ezt. Nagyobb gyermeket tanítsuk meg a helyes orrfújási technikára- az egyik orrlyukat befogja, a másikat kifújja, antibiotikus orrcsepp orrcsepp mindkét orrfélbe. Minden korosztálynál szükséges az orr bőrének védelme a felmaródástól.

Milyen kezelésre van szükség?

Milyen kezelésre van szükség? A legfontosabb az előbb említett orrszívás, orrcsepp. Ezen szerek helyes, megfelelő használatával az esetleges szövődmények kialakulásának esélyét csökkenthetjük.

Fül-orr-gégegyógyászat Módosítva:

Előfordulhat hőemelkedés, láz- ilyenkor az életkornak megfelelő lázcsillapító adása szükséges. Célszerű antibiotikus orrcsepp különböző hatóanyagú lázcsillapítót otthon tartani, így kombinálni tudják antibiotikus orrcsepp gyógyszereket láz esetén.

Amennyiben ez nem elegendő fizikális lázcsillapítás hűtőfürdő vagy teljes testborogatás szükséges. Antibiotikum adására általában nincs szükség, hiszen a betegséget vírusok okozzák, antibiotikus orrcsepp az esetleges bakteriális felülfertőződést nem előzik meg.

Kiemelt területek

Törekedjünk a bő folyadékbevitelre- elsősorban tea, gyümölcslé, leves formájában. A lakást, a szobát gyakran szellőztessük- ne féljünk a friss levegőtől, a legnagyobb tévhit, az, hogy a gyermek jobban megfázik. A nátha pár nap alatt szövődmények nélkül gyógyul.

Orrcsepp és orrspray függőség - Leszokás az orrcseppről

Milyen tünetekre figyeljünk? Ha ismételten jelentkező láz, bágyadtság, nyugtalanság, étvágytalanság jelentkezik és a csecsemő a füléhez kapkod ill. Kisded korban gyakori szövődmény a középfülgyulladás. Nagyobb gyermeknél inkább homlok- illetve arcüreggyulladással találkozhatunk a nátha után.

Erre az orrváladék megváltozott színe víztisztából sárgás- zöld, sűrű, tapadósfejfájás hívhatja fel a figyelmet.

Még ajánljuk

Fokozódó köhögés, légzési nehezítettség, rekedtség arra utal, hogy a fertőzés továbbterjedt a felső, illetve az alsó légutakra. Jelentkezhet hányás, illetve híg széklet a lenyelt hurutos váladék miatt.

Ebben az esetben a folyadékbevitelre fokozottan figyelni kell. Gyakran, kis mennyiségű folyadékkal kínálják a gyermeket, olyannal, amit szívesen fogyaszt.

talán ha hirtelen leszokni a dohányzásról nasivin kids ára

A fent említett tünetek jelentkezésekor ismételten keressék fel háziorvosukat. Gyuris Réka.

Olvassa el is