Dohányzás ellenőrzése, Portál Navigáció

Kórház területén való dohányzás ellenőrzése

meggyőzni magát a dohányzásról való leszokásról hatékony dohányzótabletták

E dokumentum archivált tartalom, amely elavult, nem hatályos információkat is tartalmazhat. Dohányzás ellenőrzés: kedvező első tapasztalatok A nemdohányzók védelméről és a dohánytermékek forgalmazásainak egyes szabályairól szóló törvény volt a témája annak a sajtótájékoztatónak, melyet dr.

a dohányzásról való leszokás sokat tett hogyan lehet leszokni a dohányzásról gyógyszeres kezeléssel

Szabó Enikő helyettes országos tisztifőorvos felvételünkönvalamint Szalayné Kotroczó Eszter, az eseménynek helyet adó Volánbusz Zrt. Szabó Dohányzás ellenőrzése helyettes országos tisztifőorvos a sajtótájékoztatón összefoglalta a nemdohányzók védelméről és a dohánytermékek forgalmazásainak egyes szabályairól szóló törvény betartásának ellenőrzésének eddig tapasztalatait.

dohányzás ellenőrzése melyek a dohányzás okozta betegségek

A népegészségügyi szakigazgatási szervek az ellenőrzések adatait kéthetente küldik meg, összesítve a törvény betarthatóságával kapcsolatos észrevételeiket, feljegyzéseiket a leggyakrabban észlelt hiányosságokról. Miről tanúskodnak dohányzás ellenőrzése törvény életbe lépése óta eltelt hat hét adatai?

Az ÁNTSZ ellenőrei helyre jutottak el ezen időszakban, egységnél tapasztaltak problémát, esetben kellett hatósági intézkedést is tenniük.

dohányzás ellenőrzése

Ezek szankciót nem, de kötelezést tartalmaztak, ami azt is jelenti, hogy ezekben az egységekben utóellenőrzésre is sor kerül. Melyek a leggyakoribb hiányosságok?

Try opening the logs in a new window.

Nézzük a számokat! A legtöbb ellenőrzés egészségügyi szolgáltatóknál történt, viszonylag jók a tapasztalatok: mindösszesen 38 kifogásolható egységet találtak, és 20 hatósági intézkedést kellett hozni. Nem ilyen jó a kép a közforgalmú intézmények esetében: ellenőrzött egységből nél volt kifogásolni való, és 63 hatósági intézkedés született.

leszokni a dohányzásról szeretni foglak

Arányaiban dohányzás ellenőrzése mondható a munkahelyeken tapasztaltak: ellenőrzésre 99 kifogásolható egység jutott, 60 hatósági intézkedéssel.

Az ellenőrzések során tapasztalt leggyakoribb hiányosságok: a belső szabályzat teljes hiánya, illetve annak módosítása a hatályos rendelkezéseknek megfelelően; az intézményekben nem találtak a dohányzás ellenőrzésére jogosult személyt; nem volt megfelelően kijelölve a dohányzóhely a közforgalmú intézmény bejáratánál, azaz dohányzás ellenőrzése a dohányzásra kijelölt illetve tiltott területek jelölései, feliratai.

Ezek a hibák javíthatók. Éppen ezért összegzésképpen elmondható, hogy a törvény hatálya alá tartozó egységekben ismerik, elfogadják, támogatják a nem dohányzók védelmét.

Tapasztalat az is, hogy van, ahol kivárnak, nem tanúsítanak jogkövető magatartást a türelmi időben.

A dohányzásról való leszokás nyomása emelkedett leszokni a dohányzásról, fogyás nélkül

Az ÁNTSZ minden segítséget meg kíván adni ahhoz, hogy április elsejéig mindenki felkészülhessen a törvény előírásaira, ezért a felügyelők a személyes találkozáskor az ellenrőzés során minden információt átadnak, a www.

Olvassa el is