Dohányzásellenes feladatok, A káros szenvedély, amibe már majdnem egymillió ember halt bele Magyarországon

A dohányzás feledékenységhez is vezethet?

Módosítva: Hétköznapi emlékezetük egyharmadát is elveszíthetik a dohányosok! A Northumbriai Egyetem kutatói kimutatták, hogy a dohányosok többet veszítenek emlékezetükből, mint a nem dohányosok.

  • A káros szenvedély, amibe már majdnem egymillió ember halt bele Magyarországon - beckekszer.hu
  • A Dohányzás Fókuszpont feladatai | Dohányzás Fókuszpont
  • A dohányzás feledékenységhez is vezethet? - EgészségKalauz
  • Szüksége lesz akaratra a dohányzásról való leszokáshoz

Ugyanakkor az is kiderült, hogy azokban, akik leszoknak, az elraktározott dohányzásellenes feladatok felidézésének képessége majdnem ugyanarra a szintre áll vissza, mint a nem dohányosoké. A kísérlet során éves fiatalok járták végig az egyetem kampuszát.

kortizon orrspray

A résztvevőknek apró részleteket, például zeneszámokat vagy a különböző helyszíneken végzett feladatokat kellett felidézniük. A dohányosok rosszul szerepeltek, a feladatok csupán 59 százalékára emlékeztek.

Ha abbahagyja a dohányzást, a gégegyulladás elmúlik

Azok viszont, akik leszoktak a dohányzásról, az információk 74 százalékát tudták felidézni, a nem dohányosok pedig a 81 százalékát. A kutatást vezető Dr. Tom Heffernan szerint az eredményeknek nagy hasznát lehet majd venni a dohányzásellenes programokban.

Tilos a dohányzás!

A dohányosok óriási létszámát figyelembe véve nagyon fontos, hogy az emberek megértsék a dohányzás a hétköznapi kognitív működésre gyakorolt hatását.

Ennek kiváló példája a prospektív emlékezet.

dohányzásellenes feladatok dohányfüggőség kezelése vlagyivosztokban

A kutatók szerint ez volt az első alkalom, hogy a dohányzásról való leszokás hatását vizsgálták a memória működésére. Azt már eddig is tudtuk, hogy a leszokás óriási előnyökkel jár testünk általános egészségére nézve, most azonban az is kiderült, hogy a dohányzás abbahagyása a kognitív funkciókra is kedvező hatást gyakorol.

DOHÁNYZÁS

A kutatók azt tervezik, hogy következő kutatásukban a passzív dohányzás a memóriára gyakorolt hatásait, később pedig a "harmadlagos dohányfüst", vagyis a függönyökben és bútorokban lerakódott méreganyagok hatásait dohányzásellenes feladatok meg. Forrás: Medipress.

leszokni a dohányzásról, és rosszul érzi magát hagyja abba a dohányzást könnyen és hirtelen

Olvassa el is