Mellkasi izomhúzódás

Izomhúzódás 3 oka, 8 fajtája, 9 tünete és kezelése [teljes leírás] - 27 Sellő

Izomhúzódás 3 oka, 8 fajtája, 9 tünete és kezelése [teljes leírás]

Írta: Elek Dóra A szívpanaszok a legtöbb esetben alattomosan és szinte tünetmentesen érkeznek az emberek életébe. Az ilyen hirtelen szívbetegségeknek sok esetben jelentkeztek előjelei, csak nem voltak elég feltűnőek, a beteg tudomást sem vett róluk. Különösen a nők esetében a szívbetegségek nem követik a klasszikus mintákat, ezért fokozottan oda kell figyelni az apró jelekre.

Minden jeltől függetlenül érdemes a koleszterinszinted és a vérnyomásod megfigyelés alatt tartani, hiszen az mellkasi izomhúzódás tapaszt változás könnyen lehet a probléma előszele.

1. Mellkasi fájdalom vagy érzékenység

Ha az alábbi tünetek bármelyikét tapasztalod, minél előbb keress fel egy orvost. Mellkasi fájdalom vagy érzékenység Nem mindenki úgy éli meg a szívrohamot, ahogy a filmekben látjuk, hogy a mellkasát szorongatva a földre rogy.

Derékfájás: S.I. Ízületi Fajdalom otthoni gyorssegély!

A betegek szerint a szívroham olyan érzés, mintha egy elefánt taposna a mellkasodon. Ha ilyesmit tapasztalsz, azonnal hívd a mentőket.

A szívproblémák kapcsán szinte mindenkinek a bal oldali szorítás és mellkasi fájdalom jut eszébe, ezért érdemes áttekinteni, mi minden miatt jelentkezhet a jobb oldalon a fájdalom. Vaskó Péter, a Budai Kardioközpont szakértője segít a tájékozódásban. Néhány gyakori ok A jobb oldali mellkasi fájdalomnak számos, teljesen különböző oka mellkasi izomhúzódás a fertőzésektől, a strukturális okokig. Íme, egy kis áttekintés — a teljesség igénye nélkül. Stressz, szorongás A szorongás olyan jelentős méreteket ölthet, hogy a szívinfarktushoz hasonlatos tüneteket produkálhat, az erős szívdobogástól, a nehézlégzésig, a hideg verítéktől a mellkasi fájdalomig — ami akár a jobb oldalra is koncentrálódhat.

Mások számára a szívroham olyan érzés volt, mintha egy nagyon erős izomhúzódás jelentkezne a mellkasban. Mind a két tünet észlelése esetén kérj segítséget, fordulj orvoshoz!

mellkasi izomhúzódás

Légszomj Ha nem végzel erős fizikai munkát, a légzésed mégis nehézkessé válik, baj van. Ha fizikai aktivitás, például edzés közben jelentkezik hirtelen légszomj, azonnal állj meg, mellkasi izomhúzódás folytasd a tevékenységet és hívj segítséget. Ha a légzési nehézségek akkor jelentkeznek, ha lefekszel, az is szívproblémára utal.

mellkasi izomhúzódás

Influenzaszerű tünetek Hányinger, fáradékonyság, hidegrázás, verejtékezés, klasszikus influenzára utaló tünetek. De emellett a rossz vérellátás jelei is lehetnek, ami viszont szívproblémára utal.

mellkasi izomhúzódás

Ha a tünetek közvetlenül a fizikai aktivitást követően lépnek fel, akkor nem influenzáról van szó. A nők esetében a szívbetegségek egyik legtipikusabb tüneteként háborgó gyomorról számoltak be a betegek, ez az erős görcsökkel és emésztési mellkasi izomhúzódás járó tünet szívrohamra is utalhat.

Szédülés Szédülés vagy bizonytalan térérzékelés akár egy elrázódásra is utalhat.

mellcsont fájdalom nyomásra

Különösen mellkasi izomhúzódás lehet szó szívbetegségről, ha hozzá erős szívdobogás és rossz közérzet társul. Ha hirtelen felállást követően rendszeresen jelentkezik a szédülés, az könnyen utalhat közelgő szívbetegségresemmiképpen se hagyd figyelmen kívül!

ok a dohányzásról való leszokáshoz fuss a dohányzásról való leszokáshoz

Fáradtság vagy álmatlanság Sok szívbeteg nő számolt be arról, hogy a szívroham kialakulása előtti héten furcsa fáradtságot tapasztalt. A fáradtság mellett azonban a zaklatott alvás, alvászavarok kialakulása is utalhat szívbetegségekre. Fotó: RF.

Olvassa el is