Nasivin gyerekeknek, Nasivin kids »–› ÁrGép

Nasivin Kids 0,25 mg/ml oldatos orrcsepp gyermekeknek – Termékismertető

Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően alkalmazza. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármely lehetséges mellékhatásra is vonatkozik.

Nasivin Kids 0,25% tartósítószermentes adagolós orrspray 10 ml

Lásd 4. A betegtájékoztató tartalma: 1. Milyen típusú gyógyszer a Nasivin gyerekeknek oldatos orrspray gyermekeknek és milyen betegségek esetén alkalmazható? Tudnivalók a Septanazal oldatos orrspray gyermekeknek alkalmazása előtt 3. Hogyan kell alkalmazni a Septanazal oldatos orrspray gyermekeknek készítményt?

Lehetséges mellékhatások 5. Hogyan kell a Septanazal oldatos orrspray gyermekeknek készítményt tárolni? A csomagolás tartalma és egyéb információk 1. A Septanazal oldatos orrspray gyermekeknek a xilometazolin-hidroklorid és a dexpantenol hatóanyagokat tartalmazza. A xilometazolin rövid idő nasivin gyerekeknek szűkíti az orrnyálkahártya vérereit, csökkenti az orrnyálkahártya duzzanatát és az orrváladék képződést. Ennek köszönhetően az orrdugulás csökken. A dexpantenol a pantoténsav nevű vitamin származéka, amely elősegíti a sebgyógyulást és védi az orrnyálkahártyát.

A Septanazal oldatos orrspray gyermekeknek alkalmazása ajánlott: - nasivin gyerekeknek orrnyálkahártya duzzanatának csökkentésére rinitisz és a nyálkahártya-elváltozások gyógyulásának elősegítésére; - úgynevezett vazomotoros az erek összehúzódásával összefüggő orrnyálkahártya-gyulladás vazomotoros rinitisz tüneteinek enyhítésére; - nehezített orrlégzés kezelésére, orrműtétet követően.

Ez a gyógyszer 2 és 6 év közötti gyermekek számára javallott. Tudnivalók a Septanazal oldatos orrspray gyermekeknek alkalmazása előtt Ne alkalmazza a Septanazal oldatos orrspray gyermekeknek készítmény t: - ha gyermeke allergiás a xilometazolin-hidrokloridra, a dexpantenolra vagy a gyógyszer 6.

Ezt a gyógyszer tilos 2 év alatti gyermekeknél alkalmazni. Figyelmeztetések és óvintézkedések A Septanazal oldatos orrspray gyermekeknek alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével: - ha gyermeke monoaminooxidáz-gátlókat MAO-gátlók vagy más, vérnyomásnövelő hatású gyógyszert szed, - ha gyermekénél megnövekedett a szem belnyomása glaukóma, vagyis zöld hályogkülönösen szűkzugú glaukóma esetén, - ha gyermeke súlyos szív- és érrendszeri betegségben pl.

leszokni a dohányzásról, ami fájdalmat okozhat

Az orrspray helytelen vagy túlzott mennyiségben történő alkalmazása a szervezet egészét érintő nemkívánatos hatásokat okozhat, különösen gyermekeknél lásd 4. A gyógyszer hosszan nasivin gyerekeknek, vagy nagyobb dózisokban történő alkalmazása az orrnyálkahártya idült duzzanatát és esetleg elvékonyodását sorvadását eredményezheti.

Nem ajánlott gyermekénél alkalmazni ezt a készítményt, ha már a következőket alkalmazza: - bármilyen nasivin gyerekeknek, influenza kezelésére szolgáló gyógyszert, - bármilyen más, köhögés és meghűlés elleni gyógyszert, amely szimpatomimetikumot orrdugulás kezelésére használatos szerek, pl.

Ezeknek a gyógyszereknek a Septanazal oldatos orrspray gyermekeknek készítménnyel történő egyidejű alkalmazása fokozhatja a szív-érrendszeri és központi idegrendszeri mellékhatások kockázatát. A gyógyszer közvetlen szembe jutása kerülendő. Gyermekek Ne lépje túl a kezelőorvos által javasolt adagot. Kérjük, beszélje meg a kezelőorvossal a gyermekek kezelésének időtartamát és az alkalmazás gyakoriságát. A Septanazal oldatos orrspray gyermekeknek alkalmazása kizárólag éves gyermekek számára megfelelő.

Gyermekek esetében felügyelni kell a készítmény alkalmazását.

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK

Ha a gyermek 3 napos kezelés után nem nasivin gyerekeknek jobban, vagy rosszabbul érzi magát, kérjük, forduljon orvoshoz. Egyéb gyógyszerek és a Septanazal oldatos orrspray gyermekeknek Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett nasivin gyerekeknek gyógyszereiről.

A Septanazal oldatos orrspray gyermekeknek egyidejű alkalmazása kerülendő vérnyomáscsökkentő készítményekkel például metildopaa xilometazolin vérnyomást befolyásoló hatása miatt. A Septanazal oldatos orrspray gyermekeknek egyidejű alkalmazása egyéb influenza elleni gyógyszerekkel, továbbá szimpatomimetikumokat pl.

A Septanazal oldatos orrspray gyermekeknek alkalmazása előtt kérje ki kezelőorvosa tanácsát, ha gyermeke bármelyiket használja a fent említett gyógyszerek közül.

A Septanazal oldatos orrspray gyermekeknek alkalmazása étellel, itallal és alkohollal Ez a gyógyszer étkezésektől függetlenül alkalmazható. Terhesség, szoptatás és termékenység Ha Ön terhes, vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával leszokni a dohányzásról, de nagyon szeretné gyógyszerészével.

Nasivin Kids 0,25mg/ml tartósítószermentes oldatos orrspray 10ml leírása, használati útmutató

Ez a gyógyszer nem alkalmazható a terhesség során, mivel a terhes nőknél történő alkalmazás biztonságosságáról nincsenek adatok. A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre Ez a gyógyszer várhatóan nem befolyásolja a járművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességet, amennyiben rendeltetésszerűen alkalmazzák.

A gyógyszert mindig nasivin gyerekeknek kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően alkalmazza. Nasivin gyerekeknek nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Az adagolás az egyéni érzékenység és a klinikai hatásosság függvénye. A kezelés időtartama Általában a készítménnyel történő kezelés időtartama nem haladhatja meg a 7 napot. Gyermekek esetében a kezelés időtartamát mindenkor a kezelőorvossal kell megbeszélni.

nehéz leszokni a dohányzásról? Segíti a szóda a dohányzást

Az ismételt használat csak néhány napos szünet után lehetséges. Az alkalmazás módja Először távolítsa el a védőkupakot a permetpumpáról. Az orrspray első használata előtt, vagy ha már régóta nem használta az orrsprayt, többször nyomja le a szórófejet mindaddig, amíg finom permet jelenik meg.

Illessze a permetpumpa fúvókáját az egyik orrnyílásba lehetőleg függőlegesen tartva, és nyomja le egyszer a szórófejet, közben óvatosan lélegezzen be az orrán keresztül. Ha szükséges, ismételje meg a műveletet a másik orrnyílásban is, majd törölje le a szórófejet egy papírzsebkendővel, és helyezze vissza a védőkupakot a permetpumpára. Az emelkedett szem nasivin gyerekeknek zöld hályogkülönösen szűkzugú glaukómában szenvedő betegeknek orvos tanácsát kell kérniük, mielőtt alkalmaznák ezt a gyógyszert.

Előfordulhat továbbá álmosság, a testhőmérséklet csökkenése, a szívverés lassulása, vérnyomáscsökkenés, légzésleállás és kóma is.

Online rendelési lehetőség a nap 24 órájában.

Ha ezen tünetek bármelyikét észleli, azonnal forduljon kezelőorvosához. Ha elfelejtette alkalmazni a Septanazal oldatos orrspray gyermekeknek készítményt Ne alkalmazzon kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására.

Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Lehetséges mellékhatások Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek. Nem gyakori ból legfeljebb 1 beteget érinthet : - túlérzékenységi reakciók, pl.

  • Nasivin Kids 0,25mg/ml tartósítószermentes oldatos orrspray 10ml | BENU Online Gyógyszertár
  • Leszokni a dohányzást a régi szilánkban

Ritka ből legfeljebb 1 beteget érinthet : - szívdobogásérzés palpitációszapora szívverés tahikardiamagas vérnyomás hipertónia. Nagyon ritka 10 ből legfeljebb 1 beteget érinthet : - nyugtalanság, álmatlanság, hallucinációk elsősorban gyermekeknél - fáradtság álmosság, szedációfejfájás, - az orrnyálkahártya duzzanata a kezelés abbahagyása utánorrvérzés, - rángógörcsök görcsrohamok, különösen gyermekeknél.

Nem ismert gyakorisága a rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg : - az orrnyálkahártya égő érzése és szárazsága, tüsszentés.

Nasivin kids

Mellékhatások bejelentése Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik.

A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban. A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

orrcsepp füldugulás ellen a dohányzás leküzdésének módjairól

A dobozon feltüntetett lejárati idő EXP után ne alkalmazza ezt a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik. Ez a gyógyszer nem igényel különleges tárolást.

Orrcsepp, orrspray, orrkenőcs

nasivin gyerekeknek A nasivin gyerekeknek első felbontása után a terméket nasivin gyerekeknek hónapon belül fel kell használni. Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe, vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel.

Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét. A csomagolás tartalma és egyéb információk Mit tartalmaz a Septanazal oldatos orrspray gyermekeknek? Az oldatos orrspray milliliterenként 0,5 nasivin gyerekeknek xilometazolin-hidrokloridot és 50 mg dexpantenolt tartalmaz. Egy adag fújás 0,1 ml oldatos orrspraynak felel meg, ami 0,05 mg xilometazolin-hidrokloridot és 5,0 mg dexpantenolt tartalmaz. Milyen a Septanazal oldatos orrspray gyermekeknek nasivin gyerekeknek és mit tartalmaz a csomagolás?

Az oldatos orrspray: tiszta, színtelen, vizes oldat. A Septanazal oldatos orrspray gyermekeknek készítmény műanyag, 10 ml-es permetpumpával ellátott szórótartályban és dobozban kerül forgalomba. A 10 ml oldatos orrspray befújásra elegendő.

Nasivin Anwendungdvideo

A forgalomba hozatali engedély jogosultja és a gyártó: KRKA, d.

Olvassa el is