Antibiotikumos orrspray. Orrdugulás: spray, vagy orrcsepp?

Ezüstkolloid orrspray 50 ml

TOP cikkek

Orrdugulás: spray, vagy orrcsepp? Szerző: WEBBeteg Ki ne ismerné azt a rettentően kellemetlen érzést, amikor az ember egy-egy meghűlés alkalmával csak kapkod a levegő után?

  • Az elhúzódó náthából akut orrmelléküreg-gyulladás alakulhat ki
  • Így használd az orrcseppet, orrspray-t a gyereknél
  • Várólista A nátháról Gyermekkorban az egyik leggyakrabban előforduló betegség a nátha.
  • Az orrcseppek az orrnyálkahártya felszínére juttatott, valamilyen hatóanyagot tartalmazó oldatok.

Az orrfúvás mit sem ér, az antibiotikumos orrspray pedig csak ideig-óráig hatásos. Szerencsére léteznek már olyan, bárki számára könnyen elérhető szerek, melyek használata gyakorlatilag megszünteti az említett panaszokat! Leggyakrabban ezek különböző vírusok, melyek felső légúti megbetegedéseket, közönséges nevén náthát okozhatnak.

Az arc- és homloküreg gyulladás kezelésénél fontos meghatározni, hogy vírusos vagy bakteriális, esetleg allergiás eredetű-e a betegség, ez ugyanis szükséges a megfelelő gyógymód megválasztásához. A gyógyuláshoz emellett lényeges lehet a kellemetlen tünetek enyhítése is.

Bár ezek a megbetegedések általában nem tartoznak a legsúlyosabb kórképek közé, és csupán tüneti szerek használatával mintegy nap alatt gyógyulnak, kellemetlen tüneteik révén mégis jónéhány álmatlan éjszakát okozhatnak kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

A bakteriális eredetű megbetegedések melyek leggyakrabban felülfertőződés következtében alakulnak ki már komolyabb terápiás beavatkozásokat, nemritkán antibiotikum adását igénylik.

Tudnivalók a szteroid orrspray használatáról

Mindkét esetben kulcsfontosságú azonban — részint a szubjektív tüneteket enyhítése, részint a súlyosabb fertőzések megelőzése céljából — az orrüregi és arcüregi nyáktermelés mérséklése, a váladék kiürülésének elősegítése, és az orrdugulás megszüntetése, melyre a Rinofluimucil orrspray tökéletesen alkalmas!

De nem csak megfázás esetén alkalmazható a Rinofluimucil orrspray!

  1. Nátha gyerekeknél: mit és hogyan használjunk?
  2. Hogyan kezelhető az arc- és homloküreg-gyulladás? - EgészségKalauz

Szintén igen eredményesen bevethető az allergiás eredetű orr-és arcüreggyulladás, más néven rhinosinusitis tüneteinek antibiotikumos orrspray is.

Miért a Rinofluimucil orrspray?

Az elhúzódó náthából akut orrmelléküreg-gyulladás alakulhat ki

A légutakat bélelő nyálkahártya egy fertőzés esetén erőteljesen megduzzad, jelentősen beszűkítve az orrüreg járatát, erőteljesen nehezítve ez által a levegő szabad áramlását.

Az így kialakuló kellemetlen tünet az orrdugulás.

nincs pénz hogyan lehet leszokni a dohányzásról

Ilyenkor a nyálkahártya által termelt váladék mennyisége, antibiotikumos orrspray is megváltozik: vírusos és allergiás megbetegedés esetén híg, vizes orrfolyás; míg bakteriális fertőzések esetén dohányzó mágnesek bradex vélemények sűrűbb, gennyes, sárgás-zöldes váladékozás indul antibiotikumos orrspray. Mivel az orrcsepp csupán érkezési helyén képes kifejteni hatását, fejünk ide-oda döntögetésével is csak minimális területen terjed szét, az arcüregeket bélelő nyálkahártyára pedig gyakorlatilag el sem jut, ezért inkább az orrsprayt javasoljuk, ami a befújást követően porlasztott formában kerül a légutakba, a lehető legnagyobb nyálkahártya felületen, és a nehezebben hozzáférhető arcüregekben is kifejtve ezáltal hatását.

A Rinofluimucil a jelenleg kereskedelmi forgalomban kapható készítmények közül az egyik leghatékonyabb szer, ugyanis antibiotikumos orrspray érösszehúzó és váladékoldó összetételének köszönhetően nemcsak az orrdugulást szünteti, hanem a sűrű, letapadt légúti váladék oldásában is fontos szerepet játszik, spray formátuma révén pedig a lehető legnagyobb nyálkahártya felületen képes hatását kifejteni.

Ezen hatásai révén pedig igen hatékony a másodlagos, bakteriális felülfertőződés kialakulásának megelőzésében is. Érdemes tehát a Rinofluimucil orrsprayt így, a szezon elején beszerezni házipatikánkba, hogy szükség esetén antibiotikumos orrspray megkezdhessük alkalmazását, ne küszködjünk át egyetlen éjszakát sem!

Hogyan szűnik meg az orrdugulás?

Mit kell tudni az orrcseppekről?

A Rinofluimucil orrspray kettős hatóanyag-tartalommal bír: egyik komponense érösszehúzó hatású, melynek révén hatékonyan csökkenti a nyálkahártya-duzzanatot, s ez által a kellemetlen orrdugulás érzését. Másik hatóanyaga váladékoldó hatású, azok közül is az N-acetylcystein NACmely az orrcseppek, orrsprayk közül kizárólag a Rinofluimucil orrsprayben található.

Ez az anyag hivatott a légúti váladékot oldania következő módon: a molekulák a váladékban található diszulfid-hidak bontásával hígabbá, s ez által könnyebben kiüríthetővé varázsolják a légutakban képződött sűrű, viszkózus, tapadós nyákot.

Az NAC — szemben egyéb nyákoldó hatású szerekkel — nem fokozza a váladéktermelést.

Forrás: HáziPatika. Az élettani körülmények között képződő orrváladék mucint, szervetlen sót is tartalmaz.

Az orrspray használata A Rinofluimucil már 6 éves kortól bátran alkalmazható, spray formátuma pedig igazán egyszerű adagolást tesz lehetővé. A vékony, orrjáratba könnyen felvezethető szórófej megnyomását követően a porlasztott hatóanyag a lehető legnagyobb nyálkahártya-felületen fejti ki hatását, igen rövid idő alatt.

antibiotikumos orrspray

A szórófej minden használat után leöblíthető, így elkerülhető a készítmény beszennyeződése. A szer naponta több alkalommal is használható, így biztosítja szinte folyamatosan a szabadon átjárható légutakat. Az orrspray allergiás hipno stimuláns orrüreggyulladás esetén is alkalmazható, mintegy antibiotikumos orrspray keresztül, tehát egy komplikációmentes, közönséges meghűlés esetén szinte folyamatosan segít az orrdugulás elhárításában.

Termékek MEGFÁZÁS, NÁTHA, LÉGUTAK kategóriában

Arra azonban célszerű odafigyelni, hogy egyfolytában napnál tovább nem javasolt a szer alkalmazása, nehogy hozzászokás, rosszabb esetben függőség alakuljon ki. Célszerű pár hetes szünetet tartani, esetleg addig egy másik készítményt alkalmazni, és szükség esetén a későbbiekben ismét visszatérni a Rinofluimucil használatára.

antibiotikumos orrspray leszokni a dohányzó klinikát

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót.

Olvassa el is