Nasopax baby

nasopax baby

Kezdőlap Kicsikkel az élet gyerekbetegségek Már megint nátha!

Gyógyszerkereső

Néha olyan érzésünk támadhat, hogy a gyerekek sosem lábalnak ki a nátha-köhögés tüneteivel jellemezhető nonstop betegeskedésből. Vajon létezik hatékony gyógymód?

Szakértő: Dr. Korausz Etelka gyermekgyógyász Hogyan lehet megelőzni ezt a kellemetlen, makacsul ragaszkodó betegséget? Hagyja abba a stresszt sokan vannak együtt zárt térben, ott mindig lesz olyan gyermek, aki egy kicsit náthás, kicsit köhög vagy éppen lappang benne a betegség, anélkül, hogy tünetei láthatóak volnának, ugyanakkor már fertőző lehet.

hogyan lehet leszokni a dohányzást hörghurut esetén a dohányzás abbahagyásának módjai

Az egyetlen megoldás az lenne, ha a hurutos időszakban nem vinnénk közösségbe a kicsiket. Nasopax baby ezt nyilván nem tudjuk megtenni.

Bejelentkezés

Tapasztalataim azt mutatják, hogy minél később kerül a gyermek közösségbe, a betegségek annál enyhébb lefolyásúak, és ritkábban fordulnak elő, mert az idősebbek már ellenállóbak. Hogyan gyógyítható a nátha?

nasopax baby mellkasi fájdalom jobb oldalt

Nasopax baby betegségeknek mindig az okát kell kezelni, és mivel itt az ok, vagyis a kórokozó vírus, oki kezelésre nincs lehetőség. Ez akkor is így van, ha nagyon elhúzódik, vagy már sokadszor fordul elő! A jó hír viszont az, hogy magától, tüneti kezelés mellett is gyógyul, még akkor is, ha lázzal jár.

nasopax baby a dohányzás elleni küzdelemben a leghatékonyabb

A náthát antibiotikummal kezelni komoly hiba! Antibiotikum szedése akkor indokolt, ha baktériumok által okozott szövődmények alakulnak ki.

kapcsolódó cikkek

A szövődményeket nem lehet előzetes antibiotikum szedéssel megelőzni, ezért a megelőzésre szánt antibiotikum felírása sem indokolt! A tüneti kezelés lényege a porszívós orrszívóval történő, gyakori orrszívás.

nasopax baby

Ez az orrszívó már egészen kicsi csecsemőnél alkalmazható. Annyiszor kell kiszívni az orrot, ahányszor tele van. Egy-egy alkalommal pár másodpercig. Az orrcseppek sem gyógyítják a náthát.

Influenzás gyerek

Ez utóbbiakat nasopax baby pár napig, és inkább csak a hosszabb alvások előtt alkalmazzuk! A gyógyszertárban recept nélkül kapható, a köztudatban köhögéscsillapítónak gondolt szerek nagy része nem a köhögést csillapítja, hanem a nyák oldása lenne a feladata. Az én tapasztalatom az, hogy a száraz köhögés mézes tea mellett is, vagy akár anélkül is, néhány nap alatt átmegy hurutosba. Ilyenkor már megszűnnek a kínzó, éjszakai köhögések.

nasopax baby

A hideg pára alkalmazása is elősegíti a váladék felköhögését. A köhögést csillapítani nem előnyös, mert a köhögés egy gyógyító reflex, amely elősegíti a váladék ürülését, és így a gyógyulást. Megjelent a HelloBaby!

érzések, akik abbahagyják a dohányzást miért nem fogyni, amikor leszokik a dohányzásról

Olvassa el is