Orrspray migrénre

orrspray migrénre

Módosítva: Egy új orrspray gyorsan csillapítja a migrént, segítségével már 2 órán belül csillapítani lehet a migrén okozta fájdalmat.

EXTRA AJÁNLÓ

Az OptiNose által gyártott eszköz egy inhalátorhoz hasonlít, amely por alakú gyógyszert fúj az orrüregbe. A port az orrspray egyik végén lehet betölteni, melyet az orrlyukba kell helyezni, a másik végét pedig a szájban kell tartani. Kilégzéskor a levegő a gyógyszerport az orrlyukba orrspray migrénre, orrspray migrénre gyorsan felszívódik a véráramba a felszínhez közeli kis vérereken keresztül.

Innen pedig az arcidegen keresztül eljut az agyba.

A Sinol fő hatóanyaga a kapszaicin, a Cayenne-paprikában található vegyület. A kapszaicin érzéketlenné teszi az orrnyálkahártya idegvégződéseit és javítja a keringést, így gyors enyhülést jelent fejfájásra és arcüregi fájdalomra. A többi összetevő pedig nedvesen tartja az orrnyálkahártyát és védelmet nyújt a bakteriális fertőzések ellen. A kapszaicin aktiváló hatással rendelkezik, így alkalmazását követően másodpercig erős égő érzést okoz.

A szájon orrspray migrénre szedhető gyógyszerektől eltérően, amelyek esetében legalább fél órának kell eltelnie az enyhülés első jeléig, ez a por mindössze néhány percen belül bekerül a véráramba. Hatóanyaga triptán -származékporított formában. A triptán tartalmú tablettákat gyakran használják a migrén kezelésére. A hatóanyag gátolja a fájdalomjeleket, így csillapítja a fájdalmat.

orrspray migrénre leszokni a dohányzásról, és éjszaka vándorolni

A triptánok hatására az agy körüli vérerek is összeszűkülnek. Ez azért fontos, mert a migrént a vérerek hirtelen dilatációja okozza, amely többek orrspray migrénre stressz, alkohol vagy más kiváltó tényezőre adott válaszként jelentkezik.

OTSZ Online - Még egy migrén elleni szumatriptán tartalmú orrspray

Milyen vegyületek a triptánok? A cikkben említett triptánokról ejtsünk néhány szót.

orrspray migrénre hogyan lehet leszokni a dohányzást ingyen

Jellemző képviselőjük pl. Ezek ún. Jól alkalmazhatóak súlyos migrén esetén, azoknál is, akiknek nem hatottak pl. A triptánok a migrén kezelésében nem első vonalbeli szerek, egyes migrénfajtákban hatnak jól, főként a típusos migrénben.

Koronavírus: sokaknál ez az új tünet jelentkezik

Rendkívül erős, vagy folytonos status migrainosus migrén esetén nem alkalmazhatóak. Ebben igazán hasznos a cikkben említett orrspray, mert jelentősen lerövidíti a felszívódás idejét - jóval hamarabb hat a gyógyszer. Sok esetben a migrénes roham napon belül ismétlődik, ilyen esetben maximum még egy alkalommal adhatóak a triptánok azonos napon.

A migrén sokszor betegállománnyal jár, az illető aznap képtelen még bemenni is a munkahelyére. A triptánok adásával csökkenthető a munkából kieső napok száma is.

Imigran orrspray

A 10 mg dózist szedő betegek 54 százaléka, a 20 mg adagot szedő betegek 57 százaléka tapasztalta a fájdalom elmúlását néhány óra múlva. A Migraine Action szervezet orvosi tanácsadó testületének elnöke, Andrew Dowson úgy véli, kiváló technológiáról van szó, amely egy jól bevált migréngyógyszer újszerű alkalmazását vezeti be.

mikor jobb leszokni a lány dohányzásáról?

Az új módszer hatékonyabb, gyorsabb, és kevesebb mellékhatással jár. Forrás: Medipress.

Olvassa el is